3 år siden

Direktøren svarer - del 2

Det er blevet tid til anden -- og sidste -- del af direktørens svar på brugernes spørgsmål. Denne gang kommer vi både omkring lønloftet og ejerskabet af klubben. Mahatma: Hvornår træffer man beslutning om hvilke spillere, der skal til ydes forlængelse? Jeg spørger fordi jeg er optaget af at vi ikke mister de unge talenter, og af at vi får kontinuitet i truppen over de næste år.
 - Jeg er bestemt tilhænger af længerevarende kontrakter. Det er Thor, der bestemmer, og jeg kan da også sige, at arbejdet selvfølgelig pågår selvom der ikke er lavet nogle forlængelse endnu — det ville skabe meget uro at begynde at melde forlængelser ud midt i sæsonen. Vi vil rigtigt gerne være tidligt ude med forlængelser, men det er også et stort hensyn, at der skal være ro på i den igangværende sæson. Piv: Eksisterer lønloftet ikke mere? Og hvis det gør, hvorfor accepterer klubberne og DIU så Hernings åbenlyse omgåelse af lønloftet? Hvad er RMB’s holdning til lønloftet nu og i fremtiden, og ikke mindst hvad er RMB’s holdning til Hernings omgåelse?
 - Lønloftet eksisterer og vi er store tilhængere af det – og det skal naturligvis overholdes. Hvis man vil have en jævnbyrdig liga, og hvis man vil undgå tidligere tiders ”våbenkapløb” med vilde spillerindkøb, så er det nødt til at være der. Vi er også klart for, at området omkring lønloftet også strammes op, så der ikke er tvivlsspørgsmål, og de her ting taler vi om løbende på ligamøderne med de andre klubber. Og det er også noget, som der er blevet talt om på ligamøderne henover sommeren. Rmb: Hvordan kan det være at man lader Kasper Larsen gå? I alle andre Metal LIga-klubber ville man bare rykke en spiller fra førsteholdet ned på U20 ,og så gribe sådan en mulighed (han har jo også selv udtalt at han nærmest ingen løn krævede)
 - Thor Dresler uddybede det efter min mening temmelig godt i Rødovre Lokal Nyt, men jeg vil naturligvis gerne tilføje: Kasper har stadig ambitioner om at komme til Nordamerika – og det forstår vi, for han er en dygtig spiller med et stort potentiale. Så hvis han blev tilbudt kontrakt i Rødovre, ville der blive endnu mindre spilletid til vores udviklingsbacker, når de blev én mere. Det sænker naturligvis udviklingen til at blive en stabil Metal Liga-spiller. - Det er også en vigtig pointe, at det danske spillermarked ikke flyder over af dygtige backs. Det er derfor vigtigt, at vi har langsigtede mål for opbygningen af denne del af vores trup. - I forhold til Philip Schultz er han faktisk ved at være for gammel til juniorhockey i USA, så der kunne være et lille håb om, at han også er at finde i Rødovre næste sæson. Derfor giver det mening, at have ham på holdkortet nu, selvom han måske ryger tilbage til USA for at spille lidt juniorhockey senere på sæsonen. Piv: Har der nogensinde været fusionstanker på Vestegnen (HER, RØD, HVIK)? Hvad er i så fald direktørens holdning hertil?
 - Jeg kan sige, at der ikke har været noget i min tid, og på eliteniveau tror jeg ikke det er en mulighed — der ligger rigtigt mange følelser i de respektive klubber som ville være svære at forene i en fusion. Jeg tror, at det vil blive hårdt for de sjællandske klubber hvis der kommer mange flere til indenfor Storkøbenhavn — flere hold vil betyde større pres på spiller- og sponsormarkedet. Jeg kunne dog godt se et samarbejde på ungdomsniveau for mig, hvor de bedste spillere fra klubberne samles til fælles træninger og fælles deltagelse i nogle af de stærkere svenske ungdomsrækker. DSJ: Hvorfor prøver man ikke at indsamle til en forstærkning igennem fans/støtter? Det har vi efterspurgt i mange år.
 - Her skal vi især være opmærksomme på ikke at gøre noget, der kan fjerne vores grundlag for at modtage den kompensation, vi er berettigede til. Når det er sagt, så kigger vi på forskellige ansvarlige måder, vi kan involvere fans mere på. Men det er selvfølgelig også vigtigt for os ikke at drive rovdrift på vores fans velvillighed, selvom mange gerne vil støtte klubben i en svær tid. Piv: Hvilke målsætninger er der for RMB, sportsligt og økonomisk, de kommende år? Og hvordan vil man sikre, at disse mål bliver nået?
 - Sportsligt kan jeg sige, at vi har ansat Thor fordi vil skal tilbage og være en dominerende faktor i dansk ishockey. Vi skal ikke ligge og balancere på grænsen til slutspillet, men være et stabilt hold i den rigtige ende af tabellen. Derfor har vi startet processen med Thor Dresler og et stort set nyt hold i forhold til sidste sæson, og med ligaens yngste trup så vil der være udsving i begyndelsen. Derfor skal vi blive ved med at udvikle holdet og tilbuddene til fans og sponsorer. I år er naturligvis ren overlevelse på grund af coronaen, men på sigt vil vi gerne tilføje flere ben til forretningen — for eksempel e-sport. Vi har allerede testet nogle forskellige ting som firmajulegaver og salg af nytårsfyrværkeri, for at prøve at skabe nye indtægtsmuligheder. - Spillermæssigt kigger vi meget imod at få unge, sultne spillere ind, som ikke nødvendigvis har vundet rub og stub som juniorer, og som vi kan bygge en stamme op omkring. Vi vil have kamp om pladserne, og udlændinge der kan komme ind og gøre en reel forskel, og ikke bare tage en plads på holdkortet. Claus: Hvordan ser ejerkredsen ud i RMB, og hvor meget blander de sig i den daglige drift af klubben? Vi ser i andre klub ejere særdeles aktive ejere, mens der er mere stille i Rødovre.
 - Vi har fire ejere, som ikke blander sig i den daglige drift, men som alle har forskellige roller i forhold til klubben og bestyrelsesarbejdet. Blandt andet har vi en advokat, som naturligvis hjælper os i forhold til kompensationspakkerne og EU-reglerne på området. Den daglige drift varetage Bjarke og jeg sammen med alle vores frivillige.